BESTUUR

Dagelijks bestuur FysioZorg Haarlemmermeer

thumb

Erik Kramer voorzitter

In 2004 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2009 afgestudeerd als master fysiotherapie en manueeltherapie. Sinds 10 jaar ben ik werkzaam bij Verheul & Weerman Fysiotherapie en ben ik mij geleidelijk gaan richten op klachten van het schoudergebied, voet en enkel. Sinds een paar jaar ben ik tevens werkzaam op de schouderpoli in het Spaarne gasthuis waar ik samen met de orthopedie een gecombineerde poli doe. Daarnaast heb ik samen met de podotherapeut een gezamenlijk voetenspreekuur. Door samen te werken binnen de eerste maar ook met de tweede lijn kan je kwalitatief goede zorg leveren is mijn opvatting. Om als fysiotherapeuten in de Haarlemmermeer samen te werken op het gebied van chronische zorg denk ik dat we niet zonder elkaar kunnen. We moeten onderling afspraken maken, zorgen dat we uniform opereren en zorgen dat we als een stem naar de andere disciplines kunnen spreken. Daarom geloof ik FysioZorg Haarlemmermeer.

Ik ben via de mail te bereiken op voorzitter@ fysiozorghaarlemmermeer.nl

 

(Einde tweede bestuursperiode maart 2028)

 

thumb

Ariane Arnold secretaris

Ik ben Ariane Arnold, van oorsprong fysiotherapeut en sinds 2006 werkzaam binnen de eerste lijn als Manager Fysiotherapie. Sinds November 2019 ben ik Manager Fysiotherapie bij Stichting Gezondheidscentra Haarlemmermeer.

Ik geloof dat samenwerking de basis moet zijn om kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg te leveren, zonder input van zorgverzekeraars, op monodisciplinair en multidisciplinair gebied. Daarom wil ik met behulp van mijn kennis en mijn ervaring als secretaris bij andere zorginstellingen een verschil maken binnen FZ H en meehelpen de samenwerking te versterken. Samen staan we sterker dan alleen, is mijn motto.

ik ben via de mail te bereiken op secretaris@fysiozorghaarlemmermeer.nl

(Einde tweede bestuursperiode maart 2028)

Arjan Smit penningmeester

Even kort voorstellen, ik ben Arjan Smit, sinds 1991 fysiotherapeut, vanaf 1998 werkzaam in Hoofddorp en sinds 2010 mede praktijkeigenaar van PMC Skagerrak uit Hoofddorp. Voor de komende jaren ben ik de penningmeester van de gloednieuwe Coöperatie FysioZorg Haarlemmermeer.

Na eerst in de kartrekkersgroep gezeten te hebben, de stap gemaakt naar het bestuur van FZ H omdat ik het belangrijk vind dat de fysiotherapeuten in de Haarlemmermeer georganiseerd zijn, zodat we met elkaar kunnen optrekken naar een goede eerste lijns zorg met de juiste zorg op de juiste plek.

Ik ben via de mail te bereiken op penningmeester@fysiozorghaarlemmermeer.nl

(Einde tweede bestuursperiode maart 2028)


Marieke Rolvers – Metselaar communicatie

Mijn naam is Marieke Rolvers – Metselaar.

Na ruim tien jaar als algemeen fysiotherapeut gewerkt te hebben, heb ik in 2012 mijn master opleiding bekkenfysiotherapie afgerond, twee jaar later gevolgd door de opleiding bekkenfysiotherapie voor kinderen. Sinds 2015 ben ik mede-praktijkhouder van Bekkenfysiotherapie Hoofddorp.

Onze praktijk wil ‘zorg met aandacht’ leveren aan iedere afzonderlijke patiënt met zijn of haar specifieke probleem rondom het bekkengebied. Problemen rondom het bekkengebied zijn vaak complex en vereisen ‘specialistische kennis.’ Daarnaast vraagt de zorg rondom bekkenbodemproblematiek om gedeelde zorg.

Wij werken nauw samen met de huisartsen en verloskundigen uit Hoofddorp, Nieuw Vennep en omliggende plaatsen. Maar ook met de specialisten uit het Spaarne Gasthuis bestaat een reeds lang bestaande intensieve samenwerking.

Naast deze multidisciplinaire samenwerking is ook het contact met andere fysiotherapiepraktijken uit de regio van groot belang. Een netwerk waarin we elkaar weten te vinden, er korte lijnen zijn voor overleg en waarin we elkaars kwaliteiten, maar ook onze eigen grenzen kennen kan de zorg voor de patiënt naar een hoger niveau brengen.

Uiteindelijk zijn we met dat doel allemaal zorgverlener geworden.

Als bestuurslid van de FZ H hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan de samenwerking binnen de regio. Ik ben te bereiken via communicatie@fysiozorghaarlemmermeer.nl

 

(Einde eerste bestuursperiode oktober 2025)

 


Yvette Akkerman kwaliteit

Ik ben Yvette (Slot-)Akkerman, fysiotherapeut sinds 2000.

In 2002 ben ik samen met twee collega’s de fysiotherapiepraktijk Fysio Care gestart.
Ik heb ruim 17 jaar met heel veel plezier als algemeen fysiotherapeut gewerkt. Eind 2017 ben ik afgestudeerd aan het Instituut voor psychosomatische therapie (IPT) en ben ik het grootste deel van mijn werktijd gaan werken als psychosomatisch fysiotherapeut.


Blijven leren, cursussen en studies volgen en leren van collega’s, vind ik fantastisch. In 2021 is ons gezondheidscentrum De Parken geopend en daarin kunnen we nog meer en beter samenwerken, ook met andere disciplines.


Sinds juli 2023 ben ik lid van het bestuur van de FZH. Als fysiotherapeuten zijn wij geen concurrenten van elkaar, maar zijn wij mensen die met liefde in hetzelfde vak werken, allemaal met een andere interesse.
Ik geloof erin dat we samen het vak fysiotherapie beter op de kaart kunnen zetten, elkaar kunnen versterken.
Een organisatie als de FZH speelt hierin een kernrol.


Als wij, zeker op het gebied van chronische zorg, meer samenwerken, maken we het werk efficiënter en overzichtelijker.
Ik hoop aan die samenwerking, via de FZH, te kunnen bijdragen.

Ik ben via de mail te bereiken op kwaliteit@fysiozorghaarlemmermeer.nl

(Einde eerste bestuursperiode maart 2027)


Annemarieke Walstra algemeen bestuurslid

Mijn naam is Annemarieke Walstra. Sinds 1988 fysiotherapeut.

Na 11 jaar in loondienst te hebben gewerkt,
in 1999 begonnen als zelfstandig

fysiotherapeut in Rijsenhout.
Inmiddels praktijkeigenaar van Fysio Cura

Plaza. Een regionale praktijk met locaties in de Haarlemmermeer. In 2014 ontstaan uit een fusie van drie praktijken.

Mijn persoonlijke interesse ligt in de psychosomatische fysiotherapie.
Sinds 2012 ben ik psychosomatisch fysiotherapeut en richt ik mij met name op aanhoudende lichamelijke en spanning gerelateerde klachten.

Multidisciplinaire samenwerking is in de praktijk in Rijsenhout altijd vanzelfsprekend geweest. Kleinschalig en met korte lijnen tussen huisarts, fysiotherapeut en apotheek kunnen we in het Medisch Centrum Rijsenhout de beste zorg leveren aan de patiënt.

De uitdaging is dit te creëren voor de hele Haarlemmermeer. Zowel in de eerste als in de tweede lijn. Door ons als fysiotherapeuten in de regio te verenigen geven we de fysiotherapie een stem.

Als bestuurslid van FZ H hoop ik hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Ik ben via de mail te bereiken op algemeen@fysiozorghaarlemmermeer.nl

(Einde eerste bestuursperiode maart 2028)